Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Σερβίρεται το μπιφτέκι… Φρανκενστάιν


Λονδίνο:
Σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει εντός των προσεχών ημερών στο Λονδίνο θα ψηθεί επιτόπου και θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες σε αυτή το πρώτο μπιφτέκι με κρέας «in vitro». Πρόκειται για ένα μπιφτέκι με βάση μυϊκό ιστό μόσχου που «γεννήθηκε» στο εργαστήριο. Οικολογικό αλλά νόστιμο; Το κρέας «in vitro» υπόσχεται να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και προς τα ζώα μειώνοντας τον πόνο και την ταλαιπωρία τους ενώ παράλληλα ελπίζεται ότι θα λύσει και το πρόβλημα έλλειψης τροφής που ταλανίζει κυρίως τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το ερώτημα όμως είναι εάν ο πληθυσμός θα δεχθεί να το καταναλώσει. Το μπιφτέκι εργαστηρίου δημιουργήθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ στην Ολλανδία με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ. Αποτελείται από λωρίδες μυϊκού ιστού μόσχου οι οποίες καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή το που θα γίνει η εκδήλωση ούτε το ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτή.

 Αυτό που έχει διαρρεύσει είναι ότι ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο εργαστηριακό κρέας. πηγή: tovima.gr Θα παραβρίσκονται οι επιχειρηματίες για να επενδύσουν, όχι όμως και να το φάνε. Στο δικό τους τραπέζι το κρέας είναι βιολογικό από μικρή φάρμα. Η όλη προπαγάνδα περί υπερπληθυσμού και πως θα σας ταΐσουμε τσάμπα νομίζετε έγινε;

 Και πετάμε και τη λέξη 'οικολογικό' για να πιάσει συνειδήσεις. Πόσα χρόνια όμως εργαστηριακού τεστ έχουν γίνει για να δείξει αν αυτό το Φράνκενσταϊν μπιφτέκι προσφέρει απαραίτητα διατροφικά συστατικά εκτός από γεύση ή και καρκίνο; Αυτό το άρθρο δεν μας το λέει.... Καλοφάγωτο! Εμείς θα πούμε... πάσο!
http://allnewz.weebly.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου