Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τελικά θα πρέπει να εξορίσουμε ό,τι γλυκό από τη ζωή μας…


Δεν μπορώ να ισχυρισθώ ότι δεν μ αρέσει η ζάχαρη, τα γλυκά, ιδίως του ταψιού  αλλά και του κουταλιού, που τα φτιάχνω μόνος μου, ιδίως απ τις νερατζιές που έχουμε στην αυλή της πολυκατοικίας.. Όμως δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός πως η ζάχαρη γενικώς, τρέφει τον καρκίνο…
Είναι γεγονός ότι όλη η δυτική κουλτούρα έχει μάθει και θεωρεί πλέον ,,ως κάτι “φυτευτό” ή ‘Ξένο” ως προς τον ανθρώπινο οργανισμό τον καρκίνο, που όμως οφείλεται κατά κύριο λόγο σε βλαβερές συνήθειες όπως:·το κάπνισμα..( ο αποδιοπομπαίος τράγος, που του έχουμε φορτώσει τα
πάντα.. όχι φυσικά πως δεν φταίει..),το φαγητό και το..άγχος, το στρες, η πίεση, η αγωνία της ζωής, κι ότι άλλο θέλει κανείς πάνω σ αυτό..
Αυτή η θεώρηση είναι απόλυτα εσφαλμένη ,απλά γιατί τα καρκινικά κύτταρα βρίσκονται μέσα στο σώμα, καλά προφυλαγμένα, μέσα στα χρωματοσώματα, που έχουν μάλιστα και όνομα, τα λέμε ογκογονίδια, υπάρχουν εκεί από μιας αρχής, βαλμένα από τον ίδιο τον Δημιουργό μας, μαζί με το software, του θανάτου, που κατ οικονομία μπήκε εκεί.. και μάλιστα εμφανίζονται έως και 15 φορές στη ζωή κάθε ανθρώπου. Απλά εντοπίζονται και αφανίζονται απ τον αμυντικό μας μηχανισμό, υπο την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν τον έχουμε …εξουδετερώσει με τις κακές μας συνήθειες..

Οι συμβατικές εξετάσεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ διότι στηρίζονται σε ένα ελάχιστο ανιχνεύσιμο ποσό, κάτω από το οποίο δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.
Ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων, οποτεδήποτε ενεργοποιηθούν τα ογκογονίδια, οδηγεί στη δημιουργία των καρκινικών όγκων, τον Καρκίνο δηλαδή με τη μορφή που τον γνωρίζουμε, και τον ανιχνεύουμε.



Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι:
Το καρκινικό κύτταρο είναι ζωντανός οργανισμός με ανάγκες για επιβίωση και πολλαπλασιασμό… Αυτό είναι το δεδομένο μας.
Εκεί θα στηριχτούμε, και αναγνωρίζοντας αυτές τις ανάγκες του καρκινικού κυττάρου, θα μπορέσουμε όχι μόνο να προλάβουμε αλλά ακόμη και να ανακόψουμε, σε κάποιο ποσοστό, την κοινώς ονομαζομένη επάρατο ασθένεια, που θα μπορούσε να μην ήταν καθόλου τέτοια ,αλλά κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, προβλέψιμη, και ακόμα ΙΑΣΙΜΗ..
οχι απλά..
ΘΕΡΑΠΕΥΣΙΜΗ..

Στην υπόθεση ΚΑΡΚΙΝΟΣ, δίνουμε μια μάχη, και σίγουρα δεν είναι πάντα άνιση, το αντίθετο, όπως σε μια κανονική μάχη, χρειάζεται στρατηγική και τακτική, κι οπωσδήποτε στρατηγός, δηλαδή γιατρός που σέβεται τον όρκο του και κύριο μέλημά του είναι ο ασθενής κι όχι το ποσοστό επί της συνταγογραφήσεως το δείνα φαρμάκου..ή της πανάκριβης, και συνήθως άνευ αντικειμένου, αιματηρής επέμβασης ..
Τί θα κάναμε σε μια μάχη,όπου έχουμε αποκόψει τον εχθρό, τον έχουμε περιορίσει στο κάστρο του, και τον πολιορκούμε;
Περιμένουμε να..πεινάσει, …βασικός σκοπός μας είναι να ανακόψουν τον εφοδιασμό του αντιπάλου για να τον εξασθενίσουμε! Σωστά;
Από τι τρέφονται λοιπόν τα καρκινικά κύτταρα;
Από το αίμα.. Όμως το αίμα, μεταφέρει διάφορα στοιχεία. όπως
·λίπη,
·λευκώματα,και κυρίως
·γλυκόζη,

·
που είναι το ενεργειακό νόμισμα του ανθρώπινου οργανισμού..( δηλαδή όχι ακριβώς γλυκόζη, αλλά σ αυτό που μετατρέπεται όταν είναι έτοιμη για χρήση, δηλ. σε ΑΤΡ, τριφωσφορική αδενοσίνη) κλπ.

Με τί απ όλα αυτά τρέφονται ΕΙΔΙΚΑ τα καρκινικά κύτταρα;
Ας δούμε αυτές τις διάφορες τροφές. που αποτελούν το καθημερινό μας διαιτολόγιο.
το JohnHopkins Kimmel Oncology Cancer Center!
σε ένα πολύ συνοπτικό και απόλυτα περιεκτικό σημείωμα του τις κατέγραψε λακωνικά.
ΖΑΧΑΡΗ!

Και μιλώντας για ζάχαρη, εννοούμε ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ζάχαρη ΠΟΥ αποτελεί τον κύριο τροφοδότη των καρκινικών κυττάρων, ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ…
Είναι γεγονός πέρα απο κάθε αμφισβήτηση ότι τα καρκινικά κύτταρα αγαπούν την ζάχαρη, και αυτό το…πάθος τους τα προδίδει, όταν την προσλαμβάνουν κατα τη διάρκεια την ΡΕΤ μαγνητικής τομογραφίας, που μας προσδιορίζει επακριβώς τη θέση και το μεγεθός του όγκου, αφού δυστυχώς αυτός έχει κάνει φανερή την παρουσία του…
ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ, αφαιρούμε ΤΟΝ ΠΙΟ σημαντικό παράγοντα ενδυνάμωσης του επικίνδυνου εχθρού.
Το ίδιο συμβαίνει και ΜΕ το ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΑΛΑΤΙ. αλλά για διαφορετικούς λογους.

2. ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ !


Εκτός του ότι περιέχει πλήθος αντιβιοτικών, το γάλα μετά την εφηβεία παράγει ΒΛΕΝΝΑ στο έντερο, ιδανικό συστατικό για την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, κι όμως πίνουμε μανιωδώς γάλα, με λιγώτερα λιπαρά, επηρεασμένοι απο τις διαφημίσεις, που υφιστάμεθα, για όλο και λιγότερα λιπαρά, λές κι αυτά κι όχι τα ζαχαρωμένα δημητριακά, και οι κάθε είδους γλυκές βδελυγμίες που μας σερβίρουν, είναι ο μοναδικός εχθρός μας..
Εναλλακτικά: Τρεφόμαστε με Κατσικίσιο γάλα, αιγοπρόβεια τυριά και πλήρες πρόβειο γιαούρτι.

3.   ΚΡΕΑΣ!


Ιδιαίτερα το ΚΟΚΚΙΝΟ αλλά και όλοι οι τύποι δημιουργούν ένα ΟΞΙΝΟ περιβάλλον που είτε εκκολάπτει ή πολλαπλασιάζει ταχύτατα τα καρκινικά κύτταρα, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που εχει  ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙ καρκίνος.
Καλό θα είναι , τόσο ο άρρωστος, όσο και ο υγιης, να ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ το πολύ κρέαςΑΜΕΣΑ από τη διατροφή του.
Εναλλακτικά: ΨΑΡΙ,και κάθε ειδους ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ και σε μικρότερες ποσότητες, στήθος κοτόπουλο.
4. ΚΑΦΕΪΝΗ:

Καφές, σοκολάτα, αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη, άμεσος περιορισμός στον υγιή, ΚΟΨΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ.
Εναλλακτικά:
τσάι και βότανα γενικότερα. Χυμοί ΜΟΝΟ φρέσκοι και με τις ίνες των φρούτων μέσα.
Χυμός χωρίς ίνες ιδιαίτερα συσκευασμένος ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ τις πιθανότητες για την εκδήλωση και διαβήτη, στον ήδη ασθενή οργανισμό απο τον καρκίνο.


Φυσικά ο καρκίνος είναι ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ, και ένας βεβαρυμένος ψυχισμός,όντας για χρόνια στην γκρίζα ζώνη υγείας, οδηγεί εκ του ασφαλούς στην κακοήθεια.

 kosmaser.wordpress.com
stopalimentarius.wordpress.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου