Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει κονσέρβα τόνου από την αγορά

 
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση- απόσυρση κονσέρβας τόνου από την αγορά, καθώς οι ελεγκτές εντόπισαν υπέρβαση των νομοθετημένων μεγίστων ορίων ισταμίνης.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης Προσδιορισμός ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα", μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας τόνου σε κονσέρβα και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε την υπέρβαση των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη.
 
Πρόκειται για το προϊόν "cavos τόνος σε λάδι", με κωδικό T78E2COYN 35GEA, ημερομηνία παραγωγής 10-5-2013 και λήξης 10-5-2018. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία Δ. & Ν. Μαργαρίτης ΑΕ, που εδρεύει στη Σίνδο και κρίθηκε μη κανονικό- μη ασφαλές.
 
Οι σχετικοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη, ενώ ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου